Zaščitne troslojne maske za enkratno uporabo – 50 kom

5,97

174 na zalogi

Troslojne higienske zaščitne maske za enkratno uporabo. Pokrijejo nos in usta.

Ob pravilni uporabi zmanjšajo možnost okužbe z virusi.

Količina: 50 kom

Kratka navodila:
Zgornji oblikovalec se po namestitvi s prsti oblikuje tako, da se čim boljše prilega nosu in obrazu.
Elastična ušesna zanka zagotavlja enostavno namestitev.
Po uporabi se zaščitne maske ne dotikajte in jo odvržete.

174 na zalogi

Šifra: CZ50 Kategorije: , ,

Opis

POMEMBNO OBVESTILO: Namen zaščitne obrazne maske je zaščita dihal pred vdorom delcev. Napačna uporaba ter prepogosta uporaba iste maske poveča možnost bolezni ali smrti. Nameščanje zaščitne maske je prikazano na sliki.

Maska ni sterilna.

Kratek, splošen opis: Kirurška maska, znana tudi kot troslojna zaščitna medicinska maska ​​za obraz, je osebna zaščitna oprema, ki jo med zdravstvenimi posegi nosijo zdravstveni delavci. Preprečuje prenos okužb po zraku med pacienti in/ali zdravstvenim osebjem, tako da blokira prenos patogenov (predvsem bakterij in virusov), izločenih z dihalnimi kapljicami in aerosoli v in iz nos in usta uporabnika.

Običajno je zelo neprepustna za vlago in deluje kot dodatna ovira za dihalne poti in običajno ni zasnovana (razen če ima oceno N95), da bi uporabniku popolnoma preprečila vdihavanje manjših patogenov v zraku, vendar bi lahko bila še vedno zaščitna s filtriranjem in ujetjem večine kapljice, ki jih nosijo. Obstaja več dokazov, da kirurške maske ščitijo tako uporabnika (s filtriranjem vdihanega zraka) kot navzočih (tako da uporabniku preprečijo silovite izdihe, ki lahko patogene širijo daleč).

Kirurške maske so bile prvotno zasnovane za zaščito medicinskega osebja pred nenamernim dihanjem ali požiranjem v brizgih ali razpršenih telesnih tekočinah, vendar učinkovitost visokokakovostnih randomiziranih kontroliranih preskušanj ni potrdila učinkovitosti kirurških mask proti gripi podobnim okužbam. Običajno opažene kirurške maske se močno razlikujejo glede na kakovost in stopnjo zaščite. Kljub svojemu imenu niso vse kirurške maske primerne za uporabo med operacijo. Kirurške maske so lahko označene kot kirurške, izolacijske, zobozdravstvene ali medicinske posege. Kitajski zdravstveni uslužbenci ločijo med medicinsko (nekirurško) in kirurško masko.
Kirurške maske so narejene iz netkanega materiala, ustvarjenega s postopkom pihanja s talino. Uporabili so se v šestdesetih letih in v razvitih državah v veliki meri nadomestili maske iz blaga. Temno modro (ali zeleno) stran maske (plast, ki odbija tekočino) je treba nositi navzven, z belo (vpojno) plastjo na notranji strani. Glede nekaterih okužb, kot so gripe, so lahko kirurške maske enako učinkovite (ali neučinkovite) kot respiratorji, kot so maske N95 ali FFP; čeprav slednje zaradi materiala, oblike in tesnega tesnjenja zagotavljajo boljšo zaščito v laboratorijskih poskusih.
Uporaba kirurških mask med pandemijo COVID-19 je bila predmet razprav, saj je pomanjkanje mask osrednje vprašanje. Kirurške maske popularno uporabljajo ljudje vse leto v vzhodnoazijskih državah, kot so Kitajska, Japonska in Južna Koreja, zlasti v času alergij in gripe, da se zmanjša možnost širjenja bolezni, ki se prenašajo z drugimi in prepreči vdihavanje v zraku dražilne snovi, kot so cvetni prah ali prašni delci, ustvarjeni z onesnaženjem zraka. Poleg tega so kirurške maske postale modni izraz, zlasti v sodobni vzhodnoazijski kulturi, ki jo podpira njihova priljubljenost v japonski in korejski pop kulturi, velik vpliv na vzhodnoazijsko mladinsko kulturo.

Kirurške maske zadržijo nekatere dihalne kapljice, ki jih uporabnik sprosti s pogovorom, kašljanjem ali kihanjem. Tako zmanjšajo širjenje patogenov.

Zaščitna troslojna maska ​​je namenjena enkratni uporabi, ki ustvarja fizično oviro med odprtinami dihal (nos in usta) uporabnika in potencialno patogenimi onesnaževalci v neposrednem okolju. Če jih pravilno nosimo, naj bi kirurške maske pomagale blokirati večino kapljic, brizg, pršil ali brizg z velikimi delci, ki lahko vsebujejo viruse in bakterije, in jim preprečujejo vstop v nos in usta uporabnika. [28], in obratno tudi učinkovite ovire za zadrževanje velikih kapljic, ki se sprostijo iz ust in nosu uporabnika. Kirurške maske pomagajo zmanjšati izpostavljenost uporabnikove sline in dihalnih izločkov drugim, ki bi sicer lahko potovali do 7,9 metra. Kirurška maska ​​uporabnike tudi opomni, naj se ne dotikajo ust ali nosu, ki bi lahko po prenosu virusa in bakterij po dotiku onesnažene površine prenesli.

Kirurške maske ne smemo zamenjevati z respiratorjem (ki je posebej določen za delce pod mikroni) in kot taka ni certificirana. Kirurške maske niso namenjene zaščiti uporabnika pred vdihavanjem bakterij ali virusnih delcev v zraku in so manj učinkovite kot respiratorji, ki so namenjeni za ta namen. Učinkovitost zbiranja filtrov za kirurške maske se lahko giblje med manj kot 10% in skoraj 90% za maske različnih proizvajalcev, če se merijo s testnimi parametri za certificiranje NIOSH. Študija pa je pokazala, da tudi pri kirurških maskah z “dobrimi” filtri 80–100% preiskovancev ni opravilo preskusa kvalitativne ustreznosti, ki ga je sprejela OSHA, kvantitativni test pa je pokazal 12–25% uhajanje.
Sodobne kirurške maske so narejene iz papirja ali drugega netkanega materiala in jih je treba po vsaki uporabi zavreči.

Dodatne informacije

Teža ,2 kg
Dimenzije 50 × 20 × 20 cm
Go to Top