SPLOŠNI POGOJI

Stranka oz. kupec je fizična ali pravna oseba glede na prvotno registracijo in prvem nakupu. Fizična oseba je istočasno tudi končni uporabnik in blaga oz. storitve ne kupuje za nadaljno prodajo, za opravljanje poklica ali drugih pridobitnih dejavnosti.

Kupec ob registraciji zavestno potrjuje, da se strinja in istočasno sprejema splošne pogoje poslovanja podjetja TOP Line d.o.o. Portorož na spletni strani www.lokalo.eu ter vse ostale objavljene pogoje in spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na svojih straneh.

TOP Line d.o.o. Portorož ter fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji, sestavljenimi v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Za pravne in fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

CENE & POPUSTI

Dodaten popust na objavljene maloprodajne cene lahko prejmete s kodami za popust, če vam jih prodjalec odobri.

Brezplačno dostavo vašega naročila po Sloveniji (skladno s pogoji za brezplačno dostavo) lahko prejmete s kodami za brezplačno dostavo.

Sprememba objavljenih cen je možna brez predhodnega obvestila. Objavljene cene veljajo v trenutku oddaje naročila za posamezne nakupe. V kolikor ni drugače dogovorjeno, predračuni veljajo 3 dni.

Akcije, razprodaje in posebne ponudbe veljajo do odprodaje zalog oziroma do navedenega datuma.

Objavljene cene veljajo za en (1) kos in vključujejo DDV, v kolikor ni drugače navedeno.

Stranke/kupci imajo na voljo več načinov plačila in izberejo tistega, ki jim najbolj odgovarja.

REKLAMACIJE, ODSTOP OD POGODBE, GARANCIJA

Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov imajo fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo, pravico odstopa od pogodbe v zakonskem roku, brez navedbe razloga za odločitev odstopa. Več o postopku vračila kupljenih izdelkov, reklamacijah, odstopu pogodbe in uveljavljanju pravic (v primer okvare ali stvarne napak) si preberite tukaj…

Zaradi higienskih vzrokov vračila zaščitnih mask ni možna.

NAKUP NA DALJAVO, KATALOŠKA PRODAJA in NAROČANJE

Sklenjene pogodbe so v slovenskem jeziku in se hranijo na sedežu podjetja TOP Line d.o.o. Portorož, Obala 114,6320 Portorož, v elektronski obliki. Preko našega kontaktnega naslova lahko stranke/kupci zahtevajo kopijo pogodbe v .pdf formatu. Stroški izdaje kopije pogodb (računov, dobavnic) se lahko zaračunajo za pogodbe starejše od enega leta.

Prejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna. Preklic naročila brez dodatnih obveznosti je možen v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v izvedbi.

IZVEDBA, ZAVRNITEV NAROČILA

TOP Line d.o.o. Portorož bo z izvedbo prejetega naročila začel v najkrajšem možnem času in vas obvestil o začetku izvedbe na vaš elektronski naslov.

TOP Line d.o.o. Portorož lahko sklenitev pogodbe zavrne oziroma odstopi od pogodbe, v kolikor pride do napake v ceni, roku dobave ali bistvenih lastnostih izdelka. Čeprav se trudimo po najboljših močeh zagotoviti pravilnost objavljenih podatkov in ažurnost, vas naprošamo, da upoštevate, da le teh ne uspemo dovolj hitro osvežiti predvsem zaradi hitrih sprememb lastnosti izdelkov, razpoložljivosti zalog ter rokov dobave in cen.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki uporabnikov in članov, njihovo zbiranje, uporaba in varstvo le teh, predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče tolmačiti le v povezavi z njimi.

Elektronsko pošto uporabnika bomo uporabili najmanj za posredovanje e-pošte vezano na oddana naročila, kar lahko vključuje tudi povabilo k sodelovanju v anketi, katera se opravi cca. 7 dni po nakupu, zahvalo o opravljenem nakupu ter informacijo o pripadajočih ugodnostih.

Vsak uporabnik pa lahko sprejem komercialnih sporočil v svojem profilu ureja sam in se od njih kadarkoli odjavi.

ZAKONODAJNA SKLADNOST

Splošni pogoji so pripravljeni ob upoštevanju Zakona o varstvu potrošnikov, Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakona o varstvu osebnih podatkov, Zakona o elektronskih komunikacijah ter Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. V primerih, ki jih v teh pogojih nismo navedli posebej ali v primeru nejasnosti, veljajo določbe v navedenih zakonih.